Tagliatelle:
Vispa samman ägg o färskost. Tillsätt fiberhusk och salt medan du fortsätter vispa.
Låt svälla.
Klicka ut på plåt med bakplåtspapper.
Lägg över ytterligare ett papper och kavla ut till en tunn platta.
Grädda 180 gr, ca 15 min.
Låt pappret ligga kvar över smeten.
Låt svalna med pappret på.
När degen svalnat ta av pappret och rulla ihop degen, skär tunna remsor.
(Värm i mikron innan servering med köttfärsröran.)
Perfekt att frysa och plocka fram vid behov.
Köttfärsröra:
(eller gör din egna favorit)
Stek löken mjuk, tillsätt färsen och buljongtärning, stek vidare tills köttet är genomstekt.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och låt det puttra lite.
Häll i vispgrädde efter eget tycke. Det beror på hur lös konsistens du önskar. Grädden gör även att smaken blir lite mildare.
Salta och peppra efter smak, likaså ta basilika eller oregano, det du gillar bäst.
Näringsvärde är beräknat endast för tagliatelledegen, ej köttfärsröran. Hela satsen, så du får beräkna per portion, och hur mycket du äter av tagliatellen.