DEGEN/PAJ:
Blanda alla torra ingredienserna väl.
Skär smöret i bitar och arbeta in det i mjölet tillsammans med vatten, vitvinsvinäger och vatten.
Låt stå kallt i kylen 30 min.
Klä en pajform, bred ut fyllningen till botten och grädda i mitten av ugnen 225 gr ca 20 min.
Låt svalna.
Baconröra:
1 pkt bacon, 1 charlottenlök, 1 dl majonäs, 1 dl creme fraiche, salt & peppar.
Skär eller klipp bacon i mindre bitar. Stek och låt svalna.
Finhacka löken och blanda med majonäs och creme fraiche. Blanda i bacon och smaksätt med salt och peppar. Låt stå i kylen en stund.
Koka ca 3 ägg och hacka dem då de svalnat.
I botten lade jag den rökta skinkan som jag delat i remsor (påläggsskinka).
Smula över fetaosten. Lägg över de hackade kokta äggen, och avsluta med baconröran.
Garnera med cocktailtomat, gurkstavar och lite rostad lök.
Alternativa fyllningar är räkor, skagenröra, lax eller kanske kyckling.