1,5 dl grönsaksbuljong 2 dl vispgrädde 1 msk färsk gräslök, finhackad 2 msk färsk persilja, finhackad ½ citron, juicen ½ tsk salt 1 kryddmått mald svartpeppar 2 msk olivolja, till halstring 450 g lax, i filéer, utan skinn salt och peppar
Koka upp grönsaksbuljong i en kastrull på hög värme. Låt koka i några minuter. Tillsätt grädde, gräslök, persilja, citronjuice, salt och peppar. Vispa ihop. Sänk temperaturen, låt såsen koka ihop under omrörning. OBS! Tänk på att buljongen är salt, så ta lite salt och smaka av i samband med att du tillsätter peppar.
LAX: Hetta upp en stor stekpanna med olivolja på medelhög värme. Krydda laxen med salt och peppar på båda sidor. Stek laxen cirka 4 minuter på varje sida tills den får en krispig yta och ljusrosa insida. Lägg över på en tallrik och håll varm.