100 gr mandelmjöl eller 50 gr kokosmjöl 3 tsk xantangummi 6 - 8 msk hett vatten, mer om du använder kokosmjöl. (Kokosmjölet suger mer vätska) 2 msk sesamfrö (1 msk svarta sesamfrö) 0,5 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver Lite salt
Blanda först mjöl och xantan. Tillsätt kryddor. Häll över 6 msk vatten och blanda, (tillsätt sedan resten om det behövs) så det blir en smidig deg. Låt degen vila 15 min. Kavla ut mellan bakplåtspapper till en rektangel/fyrkant, ganska tunn, ca 0.5 cm. Skär med kniv ut remsor eller strimlor. Hetta upp olja i en fritös eller ett järn och fritera, eller ha i ugn 200 gr. Glöm ej att vända dem om du friterar i ugn eller steker på järnet så de gräddas runtom.
Dessa fries går att ha kokosmjöl istället för mandelmjöl. Ta bara halva mängden mjöl då kokosmjöl suger upp mer vätska.