OBS!
Måtten är ungefärliga och hur mycket man önskar ha i varje lager. Formen spelar stor roll då det gäller höjden på pralinerna.
Choklad:
Smält choklad + kokosolja i en kastrull.
Häll upp halva mängden i en form ca 12x22 cm. Sätt in i kylen eller frysen.
Blanda samman mandelmassan.
När chokladen stelnat så bred över mandelmassan.
Ställ in i kylen eller frysen.
Gör nougaten: värm försiktigt kokosgrädden (fasta delen inte vattnet). Tillsätt kokosolja, kakao under vispning (ev sötning och vaniljpulver). Vispa kraftigt, tillsätt jordnötssmöret och låt ej koka upp eller sjuda för länge då det kan skära sig.
Häll nougaten över det mandelmassan, som stelnat i kylen.
Ställ åter in i kylen, avsluta med den andra hälften av den smälta chokladen.
Låt kallna.
Skär upp i små rutor när allt kallnat.