Smält hälften av chokladen, 100 g, i vattenbad eller mikro på låg värme.
Lägg i 2 msk kokosolja och blanda väl.
Häll i en form, cirka 12 x 22 cm, och låt svalna i kyl eller frys.
Värm försiktigt den fasta delen av kokosmjölken, kokosvattnet ska inte med, i en annan kastrull. Låt sjuda några minuter.
Tillsätt fyra matskedar kokosolja, nötsmör, kakao och vanilj under omrörning. Mixa till en slät smet. Om smeten skär sig är det bara att köra några tag med stavmixern.
Ta bort från plattan och häll i formen. Låt svalna i kyl eller frys under tiden som du smälter resterande 100 g choklad på samma sätt som i punkt 1.
Tillsätt 2 msk kokosolja i chokladen och bred över nougaten. Ställ i kylen och låt svalna en timme eller mer.
Skär i 30–40 bitar. Förvara i kylen eller frysen. Rutorna smakar bäst lätt kylda.