Chokladbotten:
Ställ in ugnen på 150°C (varmluftsugn).
Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna till botten i en bunke.
Bred ut smeten i botten på en springform (ca 23 cm).
Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut och ställ åt sidan.
Fyllningen
Öka ugnstemperaturen till 200°C.
Lägg i alla ingredienserna till fyllningen i en skål och vispa, gärna med elvisp tills smeten blivit jämn och slät.
Häll över smeten i springformen och slå den lite lätt mot köksbänken för att få bort eventuella luftbubblor.
Grädda cheesecaken i 10 minuter. Sänk därefter temperaturen till 100°C och låt den stå inne i ugnen i 25 minuter till. Cheesecaken ska dallra lite när man skakar på den försiktigt, inte vara flytande.
Stäng av ugnen men låt cheesecaken stå kvar där inne med ugnsluckan öppen i ungefär 2 timmar.
Dekorering
Smält chokladen tillsammans med kokosoljan försiktigt i mikron (20 sekunder åt gången) eller i vattenbad. Blanda ihop.
Häll chokladen över cheesecaken och ställ in i kylen i minst 2 timmar så att den hinner stabilisera sig ordentligt.
Näringsinnehåll per portion.