Lasagneplattor
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet. Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget. Låt vila en minut.
3. Bred ut smeten på bakplåtspapper med slickepott eller spatel. Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt. Du kan också fördela på två mindre plåtar för ännu tunnare plattor.
4. Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar. Grädda i ca 10–12 minuter. Låt svalna och ta sedan bort pappret.
5. Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv. Plattorna kan förvaras i kylen minst 2–3 dagar och går alldeles utmärkt att frysa. Tina upp i rumstemperatur eller försiktigt i mikro.
Köttfärsröra:
Stek den hackade löken, lägg i köttfärsen o vitlöken. Stek köttet klart. Lägg i kryddor, buljongtärning, tomatpuré + grädde. Låt småputtra. Späd med mer grädde om du behöver (eller vatten). Smaka av med mer oregano, salt o peppar efter smak.
Ostsås
Blanda den rivna osten med crème fraichen. Salta, peppra och ev. rör i persiljan.
2. Varva lasagneplattor och köttfärsröra o lite ostsås i en välsmord ugnsfast form, cirka 30x18 cm.
3. Häll ostsås över som sista lager.
4. Grädda i ugnen cirka 30 minuter eller tills lasagnen fått fin yta. Servera med en grönsallad och din favoritdressing..