Börja med att göra glassen, helst dagen innan.
Baka din chokladkaka, gärna den också dagen innan.
Glass:
Vispa vispgrädden i en skål, ställ åt sidan.
Separera äggen, gulor i en skål och vitor i en annan.
Blanda äggulor, sötning, vaniljarom och färskost till en slät smet.
Häll detta i vispgrädden.
Vispa vitorna hårt och vänd detta i sist.
Blanda försiktigt och häll upp i en form, frys in.
Chokladkaka:
Vispa ägg och sötströ fluffigt.
Häll i det smälta smöret, grädden, färskost, vanilj och sist fiberhusk och mjöl.
Blanda väl, smörj en kakform och häll i smeten.
Grädda 25-40 min (beroende på kakform och ugn)
Marängtäcke:
Vispa marängen och häll över glassen.
Grädda i varm ugn ca 250-275 grader i övre delen av ugnen.
När marängen fått färg är det dax att ta ut formen.